Op deze bladzijde is het nieuws te vinden.
Ook ingezonden nieuws kan hier worden geplaatst.


Website

De website van de
DC-10 Sky Riders geeft een leuk beeld van de club activiteiten.

De inhoud van de website wordt gemaakt door de leden. Als iemand een leuk verhaal, een leuke foto of fotoserie heeft, dan kan deze uiteraard worden geplaatst.

In het archief is een overzicht te vinden van alle (bekende) ritten, inclusief foto's, het verslag en de route.

Naast de vaste club activiteiten kunnen leden ad hoc activiteiten op de website plaatsen. Hiervoor een kant en klaar verhaal opsturen naar de webmaster.

Meet & Greet rides kunnen worden opgegeven middels een e-mail aan de leden en aan de webmaster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DC-10 Skyriders 2011-2019 ©

 

Nieuws, etc.

Motorbeurs Utrecht
door Peter - 04 februari 2019

De motorbeurs in Utrecht wordt weer gehouden van 14 t/m 17 februari 2019. De Motorbeursmotorbeurs opent op deze dagen om 10 uur de deuren. De sluitingstijd is per dag verschillend (do 21:00 / vr 22:00 / za & zo 18:00).

Vorig jaar ontbraken enkele grote merken al en dit jaar zijn Aprilia, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Triumph, Suzuki, Vespa en Piaggio niet van de partij.De betrokken fabrikanten stellen dat alle nieuwe modellen al bij de dealer te zien zijn en dat de beurs daardoor overbodig is. Bovendien vinden deze afwezige fabrikanten dat de motorbeurs meer een festival is geworden dan een beurs.

Ook schijnen de kosten voor de standhouders flink opgelopen te zijn.
Zo stond Goedhart motoren t/m 2017 op de motorbeurs, maar heeft ervoor gekozen om een week eerder hun eigen motorbeurs te houden in Bodegraven.

De organisatie van de motorbeurs Utrecht vindt het natuurlijk niet leuk dat er veel importeurs en motorwinkels afwezig zijn, maar de beurs schijnt dit jaar toch weer groter te worden dan vorig jaar.

Veertien motor- en scootermerken zijn wel aanwezig: Benelli, BMW Motorrad, Ducati, Harley Davidson, Hyosung, Indian, Kymco, Mash, MV Agusta, NIU, NXT Motors, Royal Enfield, Yamaha en Zero.

Hopelijk wordt het toch een gezellige en interessante motorbeurs.GPS perikelen
door Peter - 27 januari 2019

Het Global Positioning verschaft accurate tijdinformatie voor veel belangrijke systemen, en de gemiddelde motorrijder vind de Garmin's en TomTom's ook enorm belangrijk.Zumo

De GPS systemen gebruiken hiervoor het huidige weeknummer en het aantal seconden in de huidige week. De afhankele systemen zetten dit dan om in dag, maand, jaar en natuurlijk de tijd. De weekinformatie wordt opgeslagen in een 10-bit binair getal en dat betekent dat het aantal weken dat gebruikt kan worden gelimiteerd is tot 1024.

De GPS week "nul" begon de 6 january 1980. De 1024e week eindigde op 21 augustus 1999. Toen zijn veel GPS-systemen in verwarring geraakt en hebben de tijd teruggezet naar 6 januari 1980. Op 6 april 2019 gaat het weeknummer wederom naar "nul".

De vraag is of er nog steeds systemen zijn die hier niet mee om kunnen gaan. Het vermoeden bestaat dat veel systemen hier tegenwoordig mee om kunnen gaan, maar geheel zeker is het niet. Mocht de Garmin of TomTom op 6 april raar gaan doen en een tijd aangeven van 21 augustus 1999, dan weet je in ieder geval wat er aan de hand is.

De industrie is overigens bezig om het 10-bit binair getal te vervangen door een 13-bit binair getal, zodat deze weekovergang nog eens in de 8192 weken, ofwel 157,5 jaar, zal plaatsvinden.


 

Zelfrijdende motorfiets
door Luuk - 21 januari 2019Zelfrijdende motorfiets

Op het internet kwam ik een video tegen van een zelfrijdende motorfiets. Dat is weer een fantastische ontwikkeling en maakt, volgens de bedenkers ervan, het motorrijden veel veiliger.

Dan kan je bijvoorbeeld je eigen motorfiets zien crashen, terwijl je lekker en veilig op een terras zit?! Lijkt me geweldig en het is absoluut veel veiliger.

En er is natuurlijk altijd wel weer een markt voor.

 

 

 


 

Motorbeurs
door Luuk 20 januari 2019

Na de jaarwisseling komen de Nederlandse motorbeurzen weer in zicht. De meest bekende en grootste motorbeurs wordt gehouden in februari in Utrecht. Deze motorbeurs vonden we in het vorige jaar een beetje tegenvallen; veel te druk en een aantal fabrikanten waren niet aanwezig. Hierdoor kwam het accent meer te liggen op tweedehands motoren.
Deze motoren bleken dan ook vaak vanuit het buitenland geïmporteerd te zijn. "Not my cup of tea" zo te zeggen.

De eerste motorbeurs was dit jaar de motorexpo in Assen, net naast het TT circuit, van 18 t/m 20 januari. Dus gingen we, drie SkyRiders, deze dit jaar maar eens proberen.
Na een rit van twee uur, werd het zonovergoten Assen bereikt. Parkeerplek in overvloed, voor een schappelijke prijs van € 3.
De entreeprijs was voor 65-plussers 7 euro (12 euro volwassenen), dus dat was zelfs met ons schamele pensioen goed te doen.
De beurs zelf was een stuk kleiner dan de beurs in Utrecht. Wel een super vriendelijke sfeer en lang niet zo druk. Ook hier ontbraken echter de bekende motormerken, behalve dan Harley Davidson. Toch maar (weer) even proef-gezeten op een van de HD's - zit eigenlijk best prima.

Het was een leuke beurs, maar volgend jaar gaan we toch maar eens naar een motorbeurs in het buitenland zoeken.


 

Milieu zones en milieustickersMilieusticker Tsjechie
door Luuk - 13 februari 2018

Er komen tegenwoordig steeds meer milieuzones (of LEZ; Low Emission Zone) in de Europese steden.

Vele websites berichten hierover, maar of het altijd compleet is? Er bestaat ook de website http://urbanaccessregulations.eu/, die tot 23 december 2017 gesponsord werd door de Europese Commissie. Vanaf 23 december 2017 wordt de website gerund op basis van commerciële financiering door Sadler Consultants Ltd.

Op de disclaimer staat dat de informatie niet correct hoeft te zijn; alleen de officiële websites zijn bepalend. Er staat ook geen datum vermeld op de publicaties op deze website, dus het is niet te achterhalen of deze regels up-to-date zijn. Bij de Algemene voorwaarden staat ook vermeld dat deze website is bedoeld voor auto's. Nou, daar heb je als motorrijder wat aan..

Er zijn op dit moment veel milieuzones ingesteld en een samenvatting, voor zover ik kan achterhalen (ik geef geen garantie m.b.t. de juistheid/ volledigheid), is te vinden op de bladzijde "Milieu zones en milieu stickers".

 

 


 

Uitrusting voor het buitenland
door Luuk - 20 februari 2018autobahn sticker

Het is vaak onduidelijk wat je als extra uitrusting mee moet nemen naar het buitenland. Veel informatie is overigens te vinden op de website van de ANWB, maar ook voor 2018 ben ik alles maar weer eens op een rijtje aan het zetten.

Ook dit jaar heeft Frankrijk weer wat "leuke en nuttige" dingen (niet dus) verzonnen voor de motorrijder. Zo zijn CE-keur motorhandschoenen tegenwoordig verplicht en is een milieu sticker voor sommige steden noodzakelijk. De levertijd van de milieusticker is overigens op dit moment 4 tot 6 weken of zelfs langer. Op tijd bestellen dus.

Ook in Tsjechië is de milieusticker ontdekt. Deze zou in 2017 worden ingevoerd, maar is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ook tolheffingen/ tolvignetten verdienen de aandacht; sommige landen vereisen een tolvignet en andere heffen weer tol per traject. Ook zijn soms tol-kastjes verplicht, maar hoe je die op een motorfiets kan zetten is mij onduidelijk.
In sommige landen (zoals Portugal en Noorwegen) is het voor de buitenlander wel vaak erg moeilijk gemaakt. Tol informatie is te vinden op de ANWB website.
De toltarieven zijn te vinden op de Belgische website VAB.

Een samenvatting is hier te vinden; ik geef overigens geen garantie voor de volledigheid/ juistheid.

Peter stuurde de volgende links op m.b.t. de waarschuwing van flitspalen op de Zūmo:

 Motorbeurs Utrecht - een Yamaha MT-10 is wél heel mooi
Zumo 590
Motorbeurs Assen
Milieusticker Tsjechië - de sticker-mania begint extreme vormen aan te nemen
Het Sloveense vignet voor de motor. Verplicht als je de snelwegen gebruikt en er wordt veel gecontroleerd.